Սուշի երեխաների համար
Ճապոնական ճաշատեսակները հայտնի են ամբողջ աշխարհում ոչ միայն իրենց համով, այլև իրենց առողջարար և օգտակար հատկություններով։
Մարդիկ պատվիրում են ավանդական սուշի ընտանեկան ընթրիքների, ընկերական հավաքույթների համար, ուտում ընդմիջման ժամերին։
Եվ ճապոնական խոհանոցի համընդհանուր օգտագործման ֆոնին հարց է առաջանում՝ կարելի՞ է երեխաներին սուշի ուտել։
Այս սննդի բոլոր գիտակները գիտեն, որ սուշին կարող է բազմազան լինել և պատրաստվել, որպես կանոն, տարբեր տեսակի ձկնամթերքներից։
Այսպիսով, կախված բաղադրիչներից, ասիական ուտեստը կարող է և շատ օգտակար լինել և վնասակար երեխաների համար:
Ինչպե՞ս չսխալվել ընտրության հարցում և պատվիրել համեղ ու առողջարար մանկական ռոլեր։
Այստեղ Դուք կգտնեք Ձեր հարցերի պատասխանները:
Հում ձկան միսը երեխայի համար լա՞վ է, թե՞ վատ
Հում ձուկը օմեգա-3 ճարպաթթուների և սպիտակուցի ֆանտաստիկ աղբյուր է: Սակայն, մյուս կողմից, շատերը դրա օգտագործումը կապում են բակտերիաներով և մակաբույծներով վարակվելու ռիսկի հետ։
Եթե կասկածում եք, արդյոք արժե Ձեր երեխային հում ձկան միս տալ, ապա հիշեք, որ վտանգավոր է ոչ թե բուն արտադրանքը, այլ դրա ոչ պատշաճ պահպանումը կամ պատրաստումը:
Հիգիենայի կանոնների պահպանումը և բարձրորակ, թարմ արտադրանքի օգտագործումը պատրաստման ընթացում վարակի վտանգը զրոյի է հասցնում:
Հետևաբար, եթե Ձեզ հետաքրքրում է, թե երեխաները կարո՞ղ են սուշի ուտել թե ոչ, նայեք ճապոնացիներին՝ նրանք վաղ տարիքից հում ծովամթերք են ուտում, միևնույն ժամանակ ուժեղ և ավելի առողջ են դառնում:
Ուշադրություն. Երեխաների ճաշացանկը պետք է լինի առանց սոյայի սոուսի կամ կծու վասաբիի: Ուտեստի բաղադրության մեջ մոռացեք նաև կաղամարների ու ոստրեների մասին։
Նորիի առավելությունները
Նորի ջրիմուռը հանքանյութերի և վիտամինների պահեստ է: Բայց նորիում պարունակվող ամենակարևոր տարրը յոդն է, որը պետք է առկա լինի ինչպես երեխաների, այնպես էլ մեծերի սննդակարգում։ Հետևաբար, նորին կարող եք ապահով կերպով ներառվել նրանց ճաշացանկում։
Ե՞րբ է կարող երեխան սկսել սուշի ուտել
Մանկական ճաշացանկը բարդ թեմա է։ Մանկաբույժները խորհուրդ են տալիս կյանքի առաջին վեց ամիսներին երեխային այլ բան չտալ: Յոթերորդ ամսից սկսած կարելի է տալ խաշած սպիտակ բրինձ, իսկ 10-11 ամսից թույլատրվում է սննդակարգ մտցնել խաշած կամ թխած մթերքներ։
Երեխայի օրգանիզմը պատրաստ է հում սաղմոն կամ թունա ընդունել միայն 5 տարի հետո, ինչը նշանակում է, որ մինչև 5 տարեկանը դասական սուշի չի կարելի տալ նրանց։
Երեխաներին սուշի տվեք միայն այն դեպքում, եթե համոզված եք բաղադրիչների որակի և թարմության մեջ:
Եթե Դուք դեռ վախենում եք Ձեր երեխային ձուկ տալ առանց ջերմային մշակման, ապա կան ռոլերի տասնյակ տարբերակներ, որոնք չեն առաջացնի մարսողության խնդիրներ՝ միաժամանակ թույլ տալով փորձել ինչ-որ նոր և հետաքրքիր բան:
Ահա երեխաների համար հարմար մի քանի սուշիի տեսկներ.
Կապա մակի
Այս սուշին պատրաստվում է վարունգուվ, բրնձով, նորիով և քունջութով: Սա հայտնի ուտեստ է ճապոնական ռեստորաններում:
Երեխաների համար հարմար սուշիի այս տեսկը հիանալի մուտք է դեպի սուշիի բազմահամ աշխարհ:
Չիզ մակի
Այս սուշին պատրաստվում է բրնձով, նորիով, սերուցքային պանրով։ Եթե Ձեր երեխան սիրում է պանիր, ապա այս տեսակը նույնպես կարելի է հաշվի առնել։
Հունական ռոլլ
Այս սուշին պատրաստվում է բրնձով, նորիով, սերուցքային պանրով, բուլղարական պղպեղներով և սամիթով։
Այս ուտեստն առանձնանում է իր օրիգինալ մատուցմամբ և վառ գույներով, ինչի շնորհիվ փոքրիկներն այն հաճույքով են ուտում։
Այսպիսով, Դուք ունեք Ձեր գլխավոր հարցի պատասխանը։
Համեցեք Sunny Sushi փորձլու ամենահամեղ տեսականուց։